

#### **Global Green Growth Institute**

Seventh Meeting of the Management and Program Sub-Committee April 24-25, 2018 Seoul, Republic of Korea

# Agenda of the Seventh Meeting of the Management and Program Sub-Committee (MPSC)

#### At a Glance

Day 1 – Tuesday, April 24

Time	Item
09:00 - 09:10	1. Opening of the Meeting
09:10 - 10:00	2. Director-General's Progress Report
10:00 – 10:20	Coffee Break
10:20 - 12:20	3. Review of Work Program and Budget 2017
12:20 – 13:20	Lunch
13:20 - 14:20	4. Work Program and Budget 2018
14:20 – 15:20	5. Work Program and Budget 2019-2020 Planning Direction
15:20 – 15:40	Coffee Break
15:40 – 17:40	5. Work Program and Budget 2019-2020 Planning Direction (cont.)
18:30 – 20:30	Reception with GGGI Staff

#### Day 2 – Wednesday, April 25

Time	Item
09:00 - 09:20	6. The Case for Vulnerable Countries to Climate Change
09:20 - 10:20	7. Draft Partnership and Resource Mobilization Action Plan
10:20 – 10:40	Coffee Break
10:40 - 11:50	8. Thought Leadership and Green Growth Knowledge Platform
11:50 – 12:50	Lunch
12:50 – 13:30	9. Recent Evaluation Findings and Lessons
13:30 - 14:20	10. Update on Risk Management
14:20 – 14:40	Coffee Break
14:40 - 15:20	11. Accountability and Safeguards Systems
15:20 – 15:40	12. The Eighth Meeting of the MPSC and the Seventh Session of the
	Assembly and Eleventh Session of the Council (Joint Session)
15:40 – 16:00	13. Any Other Business
16:00	14. Closing of the Meeting

## Annotated Agenda

### Day 1

Time	Item	Documents
08:30 - 09:00	Registration and Coffee	
09:00 – 09:10 [10 mins]	1. Opening of the Meeting	Agenda for the Seventh Meeting of
[10 mms]	Members of the MSPC will be invited to adopt the agenda for the Meeting.	the MPSC [MPSC/2018/AG/1]
09:10 – 10:00 [50 mins]	2. Director-General's Progress Report	Overview and Updates
[30 mms]	The Institute will provide overview and present key updates on the newly initiated changes as part of the Director-General's action plan.	[MPSC/2018/1]
10:00 – 10:20 [20 mins]	Coffee Break	
10:20 – 12:20 [120 mins]	3. Review of Financial Statements and Work Program and Budget 2017	GGGI Financial Summary [MPSC/2018/2]
	The Institute will present its 2017 audited financial statements and key results delivered during the first year of the Work Program and Budget (WPB) 2017-2018 [C/2016/DC/8]. Regarding the former, the MPSC will be invited to formulate a recommendation to the Council on the audited financial statements. The latter agenda item will include an overview of performance against GGGI's Corporate Results Framework [C/8/DC/1/Annex 2] and more detailed presentations on selected programmatic and non-programmatic work from 2017. Members of the	Audited Financial Statements [MPSC/2018/2-1]  GGGI Results Report 2017: Performance against the Corporate Results Framework
	<ul> <li>MPSC will be invited to discuss the following issues:</li> <li>a) The Institute's planning and utilization of 2017 retained surplus.</li> <li>b) How the organization in managing the 2017 underspending.</li> <li>c) GGGI progress in delivering on its strategic priorities, based on the expectations of members</li> <li>d) Key areas of success for replication/scaling up and for improvement for GGGI to consider moving forward.</li> <li>e) Extent to which results reported by GGGI meets the transparency and accountability needs of members.</li> </ul>	[MPSC/2018/3_rev] Status of IPSD Portfolio including Policy Projects [MPSC/2018/4]
12:20 – 13:20 [60 mins]	Lunch	
13:20 – 14:20 [60 mins]	4. Work Program and Budget 2018	Work Program and Budget 2018

	The Institute will present an overview of its programs approved for the second year of the Work Program and Budget 2017-2018 [C/2016/DC/8] with examples of expected key results to be delivered. Members of the MPSC will be invited to discuss the following:	[MPSC/2018/5] Work Program 2018 [MPSC/2018/6]
	<ul><li>a) Progress in 2018 under the WPB 2017-2018.</li><li>b) Expectations for the key results to be delivered in 2018.</li></ul>	
14:20 – 15:20	5. Work Program and Budget 2019-2020 Planning	WPB 2019-2020
[60 mins]	Direction	Planning Direction [MPSC/2018/7]
	The Institute will present the Planning Direction issued	
	for the WPB 2019-20 and the draft outline of the WPB	Memo on GGGI
	2019-20. Members of the MPSC will be invited to	Overhead
	discuss the following issues:	[MPSC/2018/8]
	a) The scenarios and criteria for Indicative Resource Allocations	
	b) The proposed outline of the WPB 2019-20	
	c) Introduction on the Institute's Overhead	
	d) Next steps in stakeholder consultation on the WPB 2019-20	
15:20 – 15:40	Coffee Break	
[20 mins]		
15:40 – 17:40	5. Work Program and Budget 2019-2020 Planning	
[120 mins]	Direction (cont.)	
18:30 – 20:30	Reception with GGGI	

# Day 2

Time	Item	Documents
09:00 - 9:20	6. The Case for Vulnerable Countries	Case for Vulnerable
[20 mins]		Countries
	The Institute will present the Case for Vulnerable	[MPSC/2018/9]
	Countries. Members of the MPSC will be invited to	
	discuss the proposed definition of Vulnerable Countries	
	Scenario and criteria for Indicative Resource Allocations	
9:20 - 10:20	7. Draft Partnership and Resource Mobilization	Draft Partnership
[60 mins]	Action Plan	and Resource
		Mobilization
	The Institute will present draft Partnership and Resource	Strategy
	Mobilization Action Plan for consultation. The agenda	[MPSC/2018/10]
	follows the tabling of the Partnership and Resource	

	Mobilization Action Plan at the previous Council meeting in Addis Ababa in October 2017.	
10:20 – 10:40 [20 mins]	Coffee Break	
10:40 – 11:50 [70 mins]	8. Thought Leadership and Green Growth Knowledge Platform	TL 2018 Work Plan [MPSC/2018/11]
	a) Update on the Office of Thought Leadership	GGKP Strategy and Work Program
	The Institute will present an updated overview of the Office of Thought Leadership's cross-cutting global role and services to the organization and engagement with international partners; an overview of TL's 2018 Work Plan; and updates on selected projects.	[MPSC/2018/12]
	b) Update on GGKP Expansion and Country Engagement	
	The Institute will present how GGKP is scaling its partnership through secured additional extrabudgetary funding for the creation of two new platforms: Green Industry Platform and the Green Finance Platform, as well as how GGKP will also build on the knowledge foundation of the three parallel platforms to facilitate an online expert network.	
11:50 – 12:50 [60 mins]	Lunch	
12:50 – 13:30 [40 mins]	9. Recent Evaluation and Findings Lesson  The Institute will present the key findings and lessons from recent evaluations of its programs in Thailand and	Thailand Country Program Evaluation Report [MPSC/2018/13]
	Mexico.  Members of the MPSC will be invited to discuss these, along with the Institute's proposed management responses, at the meeting.	Mexico Country Program Evaluation Report [MPSC/2018/14]
	responses, at the meeting.	Update on Strategic Plan Evaluation [MPSC/2018/14a]
13:30 – 14:20 [50 mins]	<b>10. Update on Risk Management</b> The Institute will present a report on its risk management	Update on Risk Management [MPSC/2018/15]

	a) GGGI's Risk Assessment	
14:20 – 14:40 [20 mins]	Coffee Break	
14:40 – 15:20 [40 mins]	11. Accountability and Safeguards Systems	Accountability and Safeguards Systems
	The Institute will present a report on accountability and safeguards systems in place and planned initiatives for continuous improvements. GGGI recently adopted an Accountability Framework, which strengthens GGGI's leadership and management in this area. Members of the MPSC will be invited to discuss the following issues:	[MPSC/2018/16]
	a) Accountability and Safeguards systems in GGGI for creation of a safe and trusted environment for anyone in contact with GGGI's operations and programs, including beneficiaries, staff and consultants	
	<ul><li>b) Whistleblowing, complaints and grievance handling</li><li>c) Reporting practices on ethics, integrity and accountability</li></ul>	
	d) Building of a culture for accountability and planned improvements	
15:20 – 15:40 [20 mins]	12. The Eighth Meeting of the MPSC and the Seventh Session of the Assembly and Eleventh Session of the Council (Joint Session)	Note on Potential Dates for the Eighth Meeting of the MPSC and the
	The Chair will invite Members of the MPSC to discuss (a) whether to hold the next round of the MPSC session in 2018 and, if so, whether virtual or real and the date(s); and (b) the date and venue for the Assembly and Council Joint Session in October of 2018.	Assembly and Council Joint Session [MPSC/2018/17]
	Members will also be invited to discuss items to be communicated to the Chair of the Council for inclusion in	Provisional Agenda of the Seventh Session of the
	the agenda of the Seventh Meeting of the Assembly and Eleventh Session of the Council (Joint Session).	Assembly and Eleventh Session of the Council (Joint Session) [A/2018/AG/1 – C/2018/AG/1]
15:40 – 16:00 [20 mins]	13. Any Other Business	
[20 mmb]	The Members of the MPSC will be invited to raise any other business for discussion.	

14. Closing of the Meeting

16:00